top of page
Zonder titel (1500 x 70 px).png

Puberbrein

Onderzoek heeft uitgewezen dat het brein zich doorontwikkelt tot het 25e levensjaar. Het brein is simpelweg "nog niet af". Dit merk je bijvoorbeeld bij het plannen van werkzaamheden en het reguleren van gedrag; hierbij hebben jongeren nog ondersteuning nodig. Om nog maar niet te spreken over de afleidingen die op de loer liggen en de hormonen die nog geregeld de overhand nemen. Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op het functioneren op de werkvloer.

 

OMSCHRIJVING

Na het volgen van dit onderdeel heb je meer inzicht in het puberbrein en wat dit betekent voor de werkvloer. Daarnaast leer je wat effectief werkt in omgang met jongeren en je leert hoe je gebruik kan maken van hun kwaliteiten op de werkvloer.

robin-worrall-FPt10LXK0cg-unsplash.jpg

NA DIT ONDERDEEL

  • ​​​Weet je meer over de werking van het puberbrein en het effect daarvan op het gedrag

  • Ben je beter in staat om in verbinding komen met jongeren op de werkvloer

EEN TIPJE VAN DE SLUIER

In dit onderdeel leer je, in begrijpelijke taal, de werking van het puberbrein. De theorie wordt visueel en interactief toegelicht. Daarnaast ontvang je handvatten voor op de werkvloer die je direct toe kunt passen en je resultaat zal geven. En je gaat ook o.a. aan de slag met de inmiddels befaamde 'Nexus-puberbreinquiz'. 

Patrooncollage

FUNFACT

De biologische klok van jongeren verschuift, waardoor ze later op de avond moe worden en 's ochtends moeilijker op tijd wakker kunnen worden. Dit komt doordat hun lichaam het slaaphormoon melatonine later op de avond begint aan te maken. Hierdoor hebben ze vaak meer slaap nodig dan ze krijgen, vooral als ze vroeg naar werk/school moeten.

Kopie van Zonder titel (1500 x 70 px).png
bottom of page